VERKKOAPUA NUORILLE

 

 

Apua-palvelu. www.apua.info

Palvelun tuottaa parikymmentä sosiaali- ja terveysalan järjestöä. Aiheina mielenterveys, päihteet ja riippuvuudet, perhe ja lapset sekä väkivalta.

 

Elämä on parasta huumetta. www.elamaonparastahuumetta.fi

Sitoutumaton Elämä on parasta huumetta ry:n ylläpitämä. Kohderyhmänä ensisijaisesti peruskouluikäiset nuoret. Palvelussa voi käydä kirjoittamassa kysymyksen sekä lukemassa vastauksen nimimerkillä. Kysymyksiin vastataan kahden viikon kuluessa.

 

Helppimesta. www.helppimesta.fi

Nuorille suunnattu tieto- ja tukipalvelu. Sitoutumattoman palvelu- ja koulutusjärjestö Helppimesta ry:n ylläpitämä. Sisältää mm. linkkipankin, chatin sekä Kysy Meiltä – palvelun. Muista palveluista poiketen Helppimesta ei julkaise lähetettyjä kysymyksiä sivuillaan vaan ainoastaan kysytyt aiheet sekä niiden määrät.

 

Lasten ja Nuorten Netti. www.mll.fi/nuortennetti

Mannerheimin Lastensuojeluliiton ylläpitämä. Sisältää sähköisen noutopostipalvelun. Ei vaadi omaa sähköpostiosoitetta.

 

Nuorisotiedotuskeskus Kompassi. http://kompassi.info/

Tietoa, neuvontaa ja opastusta 13-25 –vuotiaille helsinkiläisille nuorille. Sisältää mm. Pulmakulman, jossa nuoriso-ohjaajat vastaavat anonyymeihin kysymyksiin viikon kuluessa.

 

Nyyti. www.nyyti.fi

Opiskelijoiden tukikeskus Nyyti ry:ssä Virtuaaliolkapää kuuntelee aina.

 

Punainen Risti. www.redcross.fi/kesakumi

Nuorille suunnattua seksivalistusta vähemmän vakavaan sävyyn.

 

Seksuaaliterveysklinikka. www.seksuaaliterveys.com

Ylläpitää Väestöliitto. Kohderyhmänä erityisesti nuoret ja miehet. Palvelussa mm. nuorten nettivastaanotto, joka jakaa tietoa seksistä sekä vastaa kysymyksiin.

 

Terkkari.net. www.terkkari.net.

Lääketieteellisen mediatalo Coronaria Oy:n ylläpitämä. Keskittynyt 10-17-vuotiaiden terveyteen ja hyvinvointiin. Sisältää muun muassa asiantuntijoiden neuvontapalvelun, keskusteluryhmiä sekä testejä ja laskureita. Kysymykset ja vastaukset kerätään tietokantaan kaikkien luettavaksi.

 

Tukinet. www.tukinet.net

Tukinet-kriisikeskusten ylläpitämä nettikriisikeskus. Net-tuki-palvelussa voi keskustella yksityisesti ja nimettömästi ammattihenkilön tai vapaaehtoisen tukihenkilön kanssa.