Kulttuuripalvelut

Kunnan kulttuuritoimen tehtävänä on tukea ja kehittää kuntalaisten taiteen harjoittamista ja harrastamista, kulttuuripalveluiden käyttöä ja vaalia paikallista kulttuuriperinnettä. Kulttuuritoimi järjestää erilaisia tapahtumia ja juhlia, vierailunäytöksiä sekä ylläpitää kotiseututalo Puistolaa. Kulttuuritoimi kehittää paikallista ja alueellista yhteistyötä järjestöjen, kulttuuripalveluiden tuottajien ja muiden sidosryhmien välillä.

Savukoskella kulttuurin harrastusmahdollisuuksia tarjoavat järjestöjen lisäksi Kemijärven kansalaisopisto ja Koillis-Lapin musiikkiopisto. Kunnassa toimii aktiivinen kuoro sekä suosittu teatteriryhmä Rösölänperän Ruppanat. Vuosittain toistuvia tapahtumia ovat Kuivalihamarkkinat pääsiäislauantaina, Savukoski-päivä heinäkuun alussa sekä Joulupukin liikkeellelähtö marras-joulukuussa.

Kulttuuritoimisto

Kunnassa on osa-aikainen kulttuurisihteeri sekä kesäaikana kaksi museoesittelijää.

Kulttuurisihteeri vs. Susanna Schwartz-Matero
puh. 040 574 9239
susanna.schwartz(at)savukoski.fi

   

alt

Kotiseututalo Puistola

Kunnanesimies ja maanviljelijä Väinö Halonen rakennutti Kemijoen rannan avoimeen peltomaisemaan viisilapsiselle perheelleen puolitoistakerroksisen talon, navetan ja rantasaunan evakosta paluun jälkeen vuonna 1947.

Kotiseututalo Puistola kunnostettiin savukoskelaisten yhteiseksi kokoontumispaikaksi ja näyttelytilaksi vuosina 1997-1998. Päärakennuksen alakerta on sisustettu 50-luvun tyyliin mahdollisuuksien mukaan alkuperäistä sisustusta mukaillen. Yläkertaan on kerätty pienimuotoinen museonäyttely.

 

Puistolan päärakennusta vuokrataan eri yhdistyksille ja yksityisille esim. juhlatilaisuuksiin päiväkäyttöön.

 

Kotiseututalo Puistola on avoinna yleisölle kesällä

3.-23.7.2017

ma-pe klo 11-17

la-su klo 12-16

muina aikoina talon esittelyn voi tilata kulttuuritoimistosta puh. 040 574 9239.


 

alt

Seitajärven museotie

Seitajärven maantie 19905 on nimetty museotieksi vuonna 2010 Savukosken kunnan ja päätoimittaja, tietokirjailija Veikko Erkkilän aloitteesta.

 

Seitajärven museotien historiallinen ja nykyinen ulottuvuus (Erkki Lilja, 2011)

  
Banner
Banner
Banner
Banner
Hae sivustolta